Smartphone-verslaafde ogen krijgen een massage

Voor alle smartphoneverslaafden onder ons: ze hebben in Taiwan een speciaal oogmasker gemaakt voor als je te lang naar je schermpje hebt zitten staren: de Aurai. Dat is een bril met massagefunctie die je op je ogen plaatst. Hij ziet er een beetje uit zoals een VR-bril, maar dan met een ingebouwd waterzakje. Dat waterzakje drukt tegen je ogen aan. Als je luie, droge of rode ogen hebt van een hele dag naar een beeldscherm kijken kun je een massage instellen: een ‘koude’ massage bij branderige ogen of na een flinke huilbui (zoals je nu komkommer op je ogen legt). En een warme massage om je ogen te laten relaxen. Het stimuleert volgens de bedenkers de bloedcirculatie om de ogen. Je steekt ‘m in het stopcontact, vult het reservoir met water en kiest of je een warme (40 graden) of koude (18 graden) massage wil. Binnen twee minuten verwarmd of verkoelt het apparaat het water, en pompt het water vervolgens circulerend door het watermaskertje, zodat je ogen een massage krijgen. Prijzig is-ie wel.

    • Charlotte van ’t Wout