Hoger beroep inzake getuigenissen in Holleeder-dossier

Sebastiaan Beens, die weblinks naar het al eerder gelekte Holleeder-dossier op zijn website zette, gaat in hoger beroep. De rechtbank in Arnhem besloot vorige week dat hij getuigenissen van Willem Holleeder, de zussen Sonja en Astrid en ex-vriendin Sandra den Hartog van zijn site moest halen. De dossiers over het proces waren via de site van Beens te downloaden, nadat de rechter eerder had besloten dat misdaadjournalist en ex-crimineel Martin Kok die dossiers van de site Vlinderscrime.nl moest halen. Het OM vreest dat het onderzoek naar Holleeder voor zijn betrokkenheid bij liquidaties gevaar loopt, als potentiële getuigen voor hun verhoor op internet lezen wat er is verklaard. De rechter is het daarmee eens. Beens werd veroordeeld tot een dwangsom van 10.000 euro voor elk uur dat hij de informatie online liet staan (NRC).