Ontsnappen uit een gevangenis met geweld en veel puzzels

None

Prison Run and Gun is een spin-off van de populaire PC game Hot Gun en biedt dezelfde gekke, gewelddadige actie. Deze 2D-platformer van Quantized Bit doet denken aan arcade shoot-em-up Contra, maar bevat meer puzzelelementen. Het doel in Prison Run and Gun is om – zoals de naam al doet vermoeden – uit een gevangenis te ontsnappen. In meer dan dertig levels moet je obstakels op de juiste manier omzeilen. Je kan ze kapot beuken met een helm of opblazen met machinegeweren. Biedt dat geen uitkomst dan kan je handig gebruikmaken van de omgeving door valstrikken. Voor een kleine twee euro biedt Prison Run and Gun heel veel puzzelplezier. De platformer ziet er niet zo gelikt uit als Pewdiepie’s Legend of The Brofist en is niet zo innovatief als het cartooneske Adventure Time Game Wizard. Maar dit spel is een stuk serieuzer in opzet en de puzzelelementen doen in de verte denken aan het revolutionaire Flashback uit 1992. Maar alleen als je je ogen bijna dichtknijpt.

    • Hans Klis