AkzoNobel schikt met zieke ex-werknemer

AkzoNobel heeft een schikking getroffen met een voormalig werknemer die claimt ziek te zijn geworden door het werken met kwik in een inmiddels gesloten chloorfabriek in Hengelo. Dat heeft een woordvoerster van het verf- en chemiebedrijf gezegd in reactie op berichtgeving in De Twentsche Courant Tubantia.

De krant meldt woensdag dat Akzo de ex-werknemer in 2014 „enkele tonnen” heeft betaald, nadat hij als monteur in 2003 vermoedelijk een kwikvergiftiging met blijvend letsel had opgelopen in de fabriek. De zegsvrouw wil verder geen uitspraken doen over de specifieke situatie. Volgens haar is nooit bewezen dat de man op het werk vergiftigd is geraakt, maar kon ook het tegendeel niet onomstotelijk worden aangetoond. Nadat de kwestie zich jarenlang had voortgesleept, werd de zaak geschikt. (ANP)