Kunst markt

None

Wat Titelloos breiwerkje van grijze wol, in 1970 gemaakt door Rob van Koningsbruggen. Formaat 30×45,5cm, inclusief één breinaald. Op 21 april te koop op de veiling ‘Post-War and Contemporary Art’ bij Christie’s in Amsterdam. Richtprijs: 1.500 tot 2.000 euro. Kijkdagen 15-19 april van 10-17 uur.

Bijzonderheid Naast zijn abstracte schilderijen en tekeningen heeft Van Koningsbruggen (1948) in de jaren zeventig ook veel gebreid. De kunstenaar beschouwde dat breiwerk als driedimensionale tekeningen. Door het vallen van een steek, ontstond volgens hem soms een vorm die je niet van te voren kon bedenken.

Goede koop?Kunsttaxateur Matthijs Erdman: „Met zijn kleurige schuifschilderijen heeft Van Koningsbruggen in de jaren zeventig een belangrijke rol gespeeld in de fundamentele schilderkunst. Zijn textiele werk lijkt me een minder solide investering. Koop het vooral als je het mooi vindt.”