Klassieke oversteekgame, maar dan met Mickey Mouse

Deze week veel klassiekers in een nieuw jasje. Disney doet Frogger over, In Flail Rider zwaai je met middeleeuwse wapens, en in Prison Run and Gun denk je zelfs aan 1992.

Disney Crossy Road is alles wat de naam doet vermoeden. Het is dezelfde klassieker van ontwikkelaar Hipster Whale, Crossy Road, alleen dan met personages uit de stal van Disney. In plaats van gekke gepixeleerde dieren, moet je in dit spel wereldberoemde figuren als Goofy en Pluto door druk verkeer loodsen. Disney Crossy Road is dus meer van hetzelfde van de Frogger-kloon. Ook hier moet je proberen zover mogelijk in het speelveld te komen zonder doodgereden te worden.

Disney Crossy Road biedt ook levels en speelfiguren die rechtstreeks komen uit films als Toy Story, Zootopia en The Lion King. Die zijn vrij te spelen door munten te verzamelen in het spel.

Disney’s variant op het bekende recept is niet vernieuwend maar wel erg leuk juist door die herkenbaarheid. Mocht je helemaal niks hebben met de schattige Disney-personages, dan biedt deze game ook wat voor jou: het genot om Mickey Mouse en consorten zo vaak mogelijk te pletter te laten rijden door vrachtwagens en treinen of koelbloedig te verdrinken in ijskoude rivieren.