John Travolta als pafferige broer van Schwarzenegger

John Travolta klemt zijn kaken in I Am Wrath zo ferm op elkaar dat hij een pafferige broertje van Arnold Schwarzenegger lijk te zijn. En hij keek nimmer zo grimmig als in deze wraakfilm, die even nadrukkelijk is als zijn titel belooft.

Wanneer de echtgenote van de matig geschoren Stanley bruut wordt vermoord, blijkt dat hij in een vorig leven een keiharde commando was. Dus moordt hij met zijn oude legermaatje kwiek tegen de machtspiramide op: van straatboefjes via Armeense onderwereldbaas tot corrupte agenten en politici. Met tussen het bloedvergieten eenzame bellen whisky, sentimentele flashbacks en zelfs een biecht. Meneer pastoor vindt het allemaal wel best gelukkig.

Het is niet slecht gedaan, de sadistische vechtpartijen, kogelregens op de dansvloer en een gijzeling om het nóg persoonlijker te maken. Maar I Am Wrath schrikt laf terug als het écht heavy wordt en is zo godvergeten voorspelbaar dat niemand, kijkers noch makers, er vreugde aan beleeft.

    • Coen van Zwol