Onder de radar: Speciale Eenheden in actie NPO 3, 21.15-21.55u.

Hoe wordt de dreigende terreur in Nederland afgewend na de aanslagen in Parijs en Brussel? Jessica Villerius geeft in de eerste aflevering van de nieuwe reportageserie Onder de Radar (KRO-NRCV) een inkijkje in de dagelijkse bezigheden van de Dienst Speciale Interventies (DSI), de antiterreureenheid die uitrukt bij direct dreigingsgevaar in Nederland. Villerius loopt drie dagen na de aanslagen in Parijs mee met het team, dat op dat moment op scherp staat. De DSI werkt nauw samen met politie en Defensie en is normaliter gehuld in mysterie. De kijker wordt meegenomen naar de eenheid in het zuiden van Nederland. Het hoofd aldaar vertelt dat de DSI zo’n 1.500 keer per jaar uitrukt. Meldingen zijn ook regelmatig loos alarm. Villerius gaat mee naar een melding langs de A2, waar twee mannen het noodnummer hebben gebeld. Ze zeggen dat ze van IS zijn en een bom hebben. Het duo blijkt dronken en ongevaarlijk. De actiescènes worden afgewisseld met persoonlijke interviews. Onherkenbaar in beeld gebracht vertellen de teamleden over de balans tussen hun baan en hun privéleven.

    • Heleen Gorris