Flauw spel met stereotypen in slap vervolg op hitfilm

De zeventienjarige dochter van het Grieks-Amerikaanse echtpaar Toula en Ian – de hoofdpersonen uit verrassingshit My Big Fat Greek Wedding uit 2002 – wordt gek van haar bemoeizuchtige moeder. Zo wil Toula dolgraag dat oogappel Paris gaat studeren aan de universiteit van Chicago, lekker dichtbij mamma. En dan zijn er nog haar vele excentrieke ooms en tantes die druk op Paris uitoefenen om vooral een jongen van Griekse komaf te daten. Ze wonen allemaal naast elkaar, vanzelfsprekend in een huis met Griekse zuilen.

De obsessie met alles wat Grieks is van het origineel keert terug in het vervolg. Zoals de vaste overtuiging van opa Gus dat hij rechtstreeks afstamt van Alexander de Grote, en dat hij elk woord kan herleiden tot het Grieks. Middels tamelijk belegen grappen en situaties wordt met al die stereotypen een beetje gespeeld, maar tegelijkertijd worden ze simpelweg bekrachtigd. Resultaat is een film die aanvoelt als een langgerekte aflevering van een slechte sitcom.

    • André Waardenburg