In beeld

De haaienvissers van Senegal

Aan de Atlantische kust van Senegal wordt op haai gevist. De vangst wordt aan wal in de open lucht op het strand verwerkt. Honderden haaien worden elk jaar gevangen in Senegal en geëxporteerd naar andere Afrikaanse landen of het verre Oosten. Wetenschappers zijn bezorgd dat de vissoort uitsterft door overbevissing en het ecosysteem wordt aangetast.
Visser Babacar Diouf sorteert zijn vangst op het strand van Mballing, ten zuidwesten van de Senegalese hoofdstad Dakar. AFP / Seyllou
Visser Ibrahima Mane snijdt de haaien in stukken. AFP / Seyllou
Het haaienvlees is vooral bestemd voor de lokale markt en voor de export naar Ghana. AFP / Seyllou
De stukken haaienvlees worden gesorteerd en schoongemaakt. AFP / Seyllou
Het haaienvlees wordt gewassen door vrouwen. AFP / Seyllou
Het schoongemaakte vlees wordt op een kar geladen. AFP / Seyllou
En verderop te drogen gelegd op het strand. AFP / Seyllou