Lot president Rousseff hangt aan zijden draadje

De afzetting van de Braziliaanse president Dilma Rousseff lijkt vrijwel onafwendbaar nu ook twee kleine regeringspartijen dinsdag haar regeringscoalitie hebben verlaten en zeggen dat zij zullen stemmen voor haar afzetting. De oppositie, waaronder de PMDB, de grootste partij in het Lagerhuis die eerder al uit de coalitie stapte, wil de president afzetten omdat zij regeringsgelden misbruikt zou hebben. Rousseff spreekt van een coup. Zondag stemt het Lagerhuis over de afzetting, terwijl ondertussen ook onderzoeken wegens corruptie lopen tegen verschillende oppositieleden die de afzettingsprocedure van de president in gang hebben gezet. Behalve met deze politieke crisis kampt Brazilië met economische tegenwind en een groot corruptieschandaal rond oliebedrijf Petrobras. (NRC)