Autorijden en tegelijk hele huizenblokken slopen

Flail Rider van ontwikkelaar BulkyPix geeft autorijden een middeleeuws tintje. In deze isometrische racer bestuur je een voertuig waaraan een gigantische strijdvlegel, een metalen bal met vlijmscherpe punten, is bevestigd. Door scherpe bochten te maken – door links of rechts op het scherm te drukken en de wagen die kant op te laten draaien – wordt het wapen rondgeslingerd tegen gebouwen en bomen. Dit levert je punten en munten op waarmee je weer nieuwe levels en voertuigen kunt verdienen. Eigenlijk is Flail Rider een regelrechte kloon van het eerder dit jaar uitgekomen Splash Cars, waar wagens in plaats van een metalen bal verf in alle kleuren van de regenboog achter zich meesjorren. De blokkerige retro graphics van deze game van zijn ook niet te onderscheiden van recente klassiekers als Crossy Road, The Hit Car en Shooting Skies.

Hoewel Flail Rider vermakelijk is – hoe vaak kan je hele steden vellen met één auto? – is dit spel verre van origineel. Het roept vooral vergelijkingen op met bovenstaande games en dan legt Flail Rider het toch echt af.