brieven

Zo bied je helderheid

Wat in het artikel over ‘branded content’ (5/4) ontbreekt, is dat de Nederlandse Reclame Code sinds jaar en dag de regel bevat dat reclame als zodanig herkenbaar moet zijn. Dit kan blijken uit de presentatie, inhoud of op een andere manier. Als het maar duidelijk is. Dat geldt dus ook voor nieuwe reclamevormen als branded content en native advertising. Adverteerders en media moeten hier rekening mee houden als ze besluiten redactioneel samen te werken. En als deze samenwerking niet duidelijk is vermeld of uit het artikel blijkt, kan men dit voorleggen aan de Reclame Code Commissie die toetst of sprake is van voldoende herkenbaarheid.

Dankzij deze zelfregulering houdt het adverterend bedrijfsleven al ruim vijftig jaar reclame verantwoord en betrouwbaar.

Rotterdam Marathon

In het gas van motoren

Winnaar Marathon Rotterdam klaagt organisatie aan. Dat zou de kop kunnen zijn van een artikel in de krant.

Met verbazing heb ik naar hardlopers gekeken die achter een motor aanlopen en de uitlaatgassen gewillig tot zich nemen.

De eerste loper werd aan het eind zelfs door tien motoren begeleid.

Naar de finish of naar de dood? Is het gebrek aan respect voor de lopers? Of gebrek aan durf, innovatievermogen of budget?

Het ligt voor de hand om elektrische motoren of scooters in te zetten. De actieradius is groot genoeg en de snelheid van de lopers kan het probleem niet zijn. Ik pleit voor een versie zonder uitlaatgas spuwende motoren.

Laat de 2017 Rotterdam Marathon een groene marathon zijn.

Henk Aarts

Obesitas

Ieder pondje...

Chirurg Frits Berends beweert dat obesitas (zwaarlijvigheid) niet op te lossen is met sla & sport (Opinie&Debatbijlage 9/10). Hij adviseert een maagverkleining; zijn specialiteit.

Daar valt een dik belegde boterham mee te verdienen. Wil je overgewicht te lijf gaan, dan helpt maar één ding: minder eten. Niet meer eten dan je verbrandt. Daarvoor is wilskracht nodig en geen operatie.

Zoals het gezegde luidt: ‘ieder pondje gaat door het mondje’.

Karen van den Winkel, Hilversum

    • Henk Aarts
    • Prisca Ancion
    • Karen van den Winkel
    • directeur Stichting Reclame Code