Champions League: Real en Manchester City door

Zlatan Ibrahimovic heeft na vanavond een nieuw record op zijn naam staan.

Ronaldo na zijn derde treffer tegen VfL Wolfsburg. Foto: AP Photo/Paul White

Real Madrid bereikte dinsdagavond de halve finales van de Champions League ten koste van VfL Wolfsburg. Manchester City heeft voor de eerste keer in de clubhistorie de laatste vier bereikt in de Champions League.

Real Madrid - VfL Wolfsburg: 3-0

De Spaanse sterrenploeg moest voor eigen publiek de verrassende uitnederlaag (2-0) van vorige week goed maken en slaagde daar in door drie treffers van de Portugese vedette Cristiano Ronaldo: 3-0.

De Nederlandse spits Bas Dost begon in Estadio Bernabéu op de reservebank en mocht pas invallen toen Ronaldo drie keer had gescoord. Real Madrid staat door de overwinning voor de zesde achtereenvolgende keer in de halve finale van de Champions League.

Manchester City - Paris Saint-Germain: 1-0

Manchester City, de nummer vier van de Premier League, versloeg dinsdag op eigen veld de Franse kampioen Paris Saint-Germain met 1-0. Dat was na de 2-2 vorige week in Frankrijk ruim voldoende voor kwalificatie voor de halve finales.

Kevin De Bruyne maakte in de 76e minuut het beslissende doelpunt. In de dertigste minuut had ploeggenoot Sergio Agüero nog een strafschop gemist (naast).

Paris SG, met Gregory van der Wiel in het basisteam, werd voor het vierde opeenvolgende jaar in de kwartfinales uitgeschakeld. Voor de Zweedse aanvalsleider Zlatan Ibrahimovic was het al de achtste keer dat hij in deze ronde van het kampioenenbal sneuvelde. Daarmee heeft hij in de Champions League een bedenkelijk record op zijn naam staan. (ANP)