Overdaad op tegenvallend debuut

Er waren redenen om uit te zien naar het albumdebuut van Re:Freshed Orchestra. Om hun virtuoze optredens met de ‘losse’ manier van spelen en wisselende zangers/zangeressen. Om de combinatie van jazzy arrangementen en hiphop, en om de statige blazers. Maar het debuut blijft bij de verwachting achter. Het Rotterdamse Re:Freshed Orchestra vertilde zich aan een overdadig album waaraan blazers, dwarsfluiten, keyboards, strijkers, sirenes, rappers en zangeressen allemaal tegelijk hun bijdrage leveren. Het geluid wil verleiden met galm, grootse drums en bekende stijlfiguren: de eindeloos herhaalde sample (hiphop), de sirence (als Diplo), de smachtende koorzang (r&b). Overdaad kan betekenis krijgen als er een skelet van melodie in steekt, maar die ontbreekt. Lichtpunt is We Don’t Care, waarop de begeleiding overzichtelijk is, en zangeres Pink Oculus mooi goochelt met rap en soulvolle zang.

    • Hester Carvalho