Opinie

De Thuiskok: Panini alle noci

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Er staan niet veel hartige recepten in Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari, maar dit is er één van. De walnoten in dit recept kunnen ook door andere noten of fruit vervangen worden, zoals amandelen of gedroogde abrikozen.

Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Voeg de gist, kristalsuiker en 230 ml lauwwarm water toe. Kneed met je handen tot het deeg bij elkaar blijft. Voeg olijfolie en zout toe en kneed ca 15 minuten tot het deeg niet kleeft. Voeg water toe als het deeg te droog is. Doe het deeg in een schone kom en dek die af met plasticfolie. Laat het deeg minstens 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats of tot het in volume is verdubbeld.

Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven werkblad. Voeg de walnoten toe en kneed ze nog even door het deeg zodat ze goed verdeeld zijn. Verdeel het deeg in zes gelijke stukken. Maak bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek ze af met plasticfolie en laat ze 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de broodjes 25-30 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn. Haal ze van de bakplaat, laat ze op een rooster afkoelen of serveer ze wanneer ze net uit de oven komen en nog warm zijn.