Contador pakt eindzege in Baskenland, Kelderman zakt naar de tiende plaats

Alberto Contador heeft zaterdag voor de vierde keer in zijn loopbaan de Ronde van Baskenland gewonnen. De Spaanse renner was in de afsluitende tijdrit in Eibar de snelste en reed de Colombiaan Sergio Henao uit de leiderstrui. De verschillen in het klassement waren bij aanvang van de 16,5 kilometer lange klimtijdrit klein. Het gat tussen leider Henao en de Nederlander Wilco Kelderman (achtste) was 1.07 minuut. Op de natte wegen finishte Contador na 29.13 minuten; 18 seconden sneller dan Henao die tweede werd in het eindklassement. Nairo Quintana eindigde als tweede in de tijdrit en als derde in de eindrangschikking. Kelderman gaf in de tijdrit 2.13 minuten toe op Contador. In het klassement zakte hij naar de tiende plaats. (ANP)