Bernie Sanders boekt zege in Wyoming

Aan de zegereeks van de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders is ook bij de voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Wyoming geen eind gekomen. Maar veel had Sanders er niet aan dat hij 56 procent van de stemmen kreeg. Ondanks zijn procentuele voorsprong kregen zowel hij als zijn concurrent Hillary Clinton 7 gedelegeerden achter zich. Daarmee behoudt Clinton haar voorsprong met 1.305 afgevaardigden tegen Sanders’ 1.086. Ondertussen gingen in de Republikeinse conventie van de staat Colorado dit weekend 17 gedelegeerden naar Ted Cruz. De voorsprong van koploper Donald Trump in de Republikeinse race is nog steeds aanzienlijk, maar minder comfortabel dan een maand geleden. Op 19 april zijn de belangrijke voorverkiezingen in de staat New York. (NRC)