Twee arrestanten vechtpartij motorbendes langer vast

Het tweetal blijft nog twee weken in hechtenis in verband met wapenbezit.

Exterieur van het Van der Valkhotel in Blijdorp waar donderdag de vecht- en schietpartij uitbrak.
Exterieur van het Van der Valkhotel in Blijdorp waar donderdag de vecht- en schietpartij uitbrak. Foto: Jerry Lampen / ANP

Twee verdachten die afgelopen donderdag werden gearresteerd na de vecht- en schietpartij tussen motorbendes blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam maandag bepaald.

De twee blijven nog twee weken in hechtenis in verband met wapenbezit. Van de achttien bendeleden die nog vastzaten werden maandag vijftien leden vrijgelaten. Drie verdachten werden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Daarvan werd één persoon, die werd verdacht van openlijke geweldpleging, op vrije voeten gesteld.

Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat het onderzoek in volle gang is en sluit nieuwe aanhoudingen niet uit. Ook de zestien bendeleden die zijn vrijgelaten worden nog steeds als verdachten beschouwd. Het OM is naarstig op zoek naar getuigen van het incident, aldus een woordvoerder van het OM:

“Omdat de bewakingscamera’s bij het hotel het niet deden zijn we nog steeds dringend op zoek naar getuigen.”

Massale vechtpartij

Vorige week donderdag brak er in het Van der Valkhotel aan de Energieweg in Rotterdam-Blijdorp tussen leden van de motorbendes Hells Angels en Mongols een massale vecht- en schietpartij uit. Minstens één persoon raakte gewond. De politie pakte in totaal 23 verdachten op. Vijf daarvan werden al snel vrijgelaten.

De politie vermoedt dat de bendeleden in het hotel met elkaar hadden afgesproken. Vrijwel meteen ontstond een knokpartij in de bar van het hotel, die grenst aan de lobby en het restaurant. Hotel- en restaurantgasten zochten dekking of vluchtten naar een fitnesscentrum in de buurt. Geen van hen raakte gewond.

    • Etienne Verschuren