Topmannen Apple en Google naar Nederland

Daarnaast komen ook de CEO’s van Uber en Airbnb naar een Amsterdams start-upfestival.

Archieffoto uit 2015 van Apple-CEO Tim Cook Foto Richard Drew / AP

Eric Schmidt (president-commissaris van Alphabet/Google) en Apple-topman Tim Cook komen in mei naar Amsterdam om te spreken op Startup Fest Europe. Daarnaast zullen ook de CEO’s van taxibedrijf Uber en huizenmarktplaats Airbnb acte de présence geven. Dat meldt de organisatie maandag in een persbericht.

Op het evenement, dat van 24 tot 28 mei plaatsvindt in veertien Nederlandse steden, worden succesvolle en veelbelovende start-upbedrijven samengebracht met vermogende investeerders. Het spits wordt afgebeten door Cook en Schmidt in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Het doel van het festival is om de groei van start-ups te stimuleren.

Neelie Kroes

Ook voormalig eurocommissaris Neelie Kroes (VVD), tegenwoordig ambassadeur voor StartupDelta, is aanwezig. Die organisatie probeert ook innovatieve start-ups te koppelen aan financiers, bedrijven en kennisinstellingen. StartupDelta is een van de initiators van het festival.

Een van de doelen die Nederland zich als tijdelijk EU-voorzitter heeft gesteld is om het ondernemerschap te versterken. Nederland bekleedt tot en met 30 juni het voorzitterschap.

    • Casper van der Veen