Sensationele titel Leicester City weer een stap dichterbij na zege

De eerste landstitel in de clubhistorie komt steeds dichterbij voor Leicester City. Zaterdag won de koploper van de Premier League met 2-0 van Sunderland; het was al weer de 21ste competitiezege van dit seizoen. Met nog vijf wedstrijden te spelen is de voorsprong op naaste belager Tottenham Hotspur, dat Manchester United met 3-0 versloeg, nog altijd zeven punten.

Spits Jamie Vardy had met twee treffers een groot aandeel in de zege van Leicester City. Degradatiekandidaat Sunderland kreeg volop kansen maar het was Vardy die halverwege de tweede helft de score opende. Diep in blessuretijd maakte Vardy ook de tweede goal, zijn 21ste van dit seizoen. Daarmee staat hij tweede op de topscorerslijst, achter Harry Kane van Tottenham Hotspur (22 goals).

De spits van de Spurs kwam zondag niet tot scoren in het duel met Manchester United. De Nederlanders Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah begonnen in de basis bij United. Toen laatstgenoemde in de 68ste werd gewisseld wist Tottenham Hotspur prompt drie keer te scoren in zes minuten tijd. Eerst opende Dele Alli, die Blind had afgeschud, na 70 minuten de score voor Tottenham Hotspur. Daarna was de ploeg van Louis van Gaal de weg kwijt. Nog geen vier minuten na de openingstreffer stond het al 2-0 door een geplaatste kopbal van Toby Alderweireld uit een vrije trap van Erik Lamela. De Argentijn zelf bepaalde nog geen twee minuten later de eindstand op 3-0.

In Duitsland vergrootte Bayern München de voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund tot zeven punten, met nog vijf duels te gaan. De Rekordmeister won zelf zaterdag met 3-1 van VfB Stuttgart, en zag Dortmund een dag later twee punten verspelen in de ‘Kolenpotderby’ bij Schalke 04. Het duel in Gelsenkirchen eindigde in 2-2, een uitslag die werd bepaald door Klaas-Jan Huntelaar. De Nederlandse spits verdiende een strafschop en schoot die binnen. Daarvoor opende Shinji Kagawa de score, maar binnen twee minuten was de stand alweer gelijk door een doelpunt van Leroy Sané. Verdediger Matthias Ginter kon de bezoekers snel weer op voorsprong brengen omdat er slecht werd verdedigd en hij zonder zelfs te springen een voorzet raak kon koppen. (ANP)