Koploper Leicester City maakt geen fouten, ManUnited onderuit bij Tottenham Hotspur

De eerste landstitel in de clubhistorie komt steeds dichterbij voor Leicester City. Zaterdag won de koploper van de Premier League met 2-0 van Sunderland; het was al weer de 21ste competitiezege van dit seizoen. Met nog vijf wedstrijden te spelen is de voorsprong op naaste belager Tottenham Hotspur, dat Manchester United met 3-0 versloeg, nog altijd zeven punten.

Spits Jamie Vardy had met twee treffers een groot aandeel in de zege van Leicester City. Degradatiekandidaat Sunderland kreeg volop kansen maar het was Vardy die halverwege de tweede helft de score opende. Diep in blessuretijd maakte Vardy ook de tweede goal, zijn 21ste van dit seizoen. Daarmee staat hij tweede op de topscorerslijst, achter Harry Kane van Tottenham Hotspur (22).

De spits van de Spurs kwam zondag niet tot scoren in het duel met Manchester United. Pas twintig minuten voor tijd opende Dele Alli, die verdediger Daley Blind had afgeschud, de score voor Tottenham Hotspur. Daarna was de ploeg van Louis van Gaal de weg kwijt. Nog geen vier minuten na de openingstreffer stond het al 2-0 door een geplaatste kopbal van Toby Alderweireld uit een vrije trap van Erik Lamela. De Argentijn zelf bepaalde nog geen twee minuten later na een snelle uitbraak de eindstand op 3-0. (ANP)