Márquez wint, Rossi valt

De Spaanse motorcoureur Marc Márquez heeft zondag in Austin de Grand Prix van de Verenigde Staten in de MotoGP-klasse gewonnen. Op het Texaanse circuit, waar nogal wat valpartijen plaatsvonden, hield de kopman van Honda zijn hoofd koel en zijn machine onder controle. Titelverdediger Jorge Lorenzo, eveneens uit Spanje, eindigde op zijn Yamaha als tweede, met een achterstand van ruim zes seconden op zijn winnende rivaal. De Italiaan Andrea Iannone kwam op zijn Ducati als derde over de finish. Voor Márquez, die vanaf poleposition was begonnen aan de derde race van het seizoen, was het zijn tweede opeenvolgende zege na zijn triomf vorig weekeinde in Argentinië. De tweevoudige wereldkampioen in de koningsklasse van de motorsport verstevigde zijn leidende positie in het klassement. De Italiaan Valentino Rossi ging al vroeg in de wedstrijd met zijn Yamaha onderuit door een zeldzame stuurfout. Hij kon de strijd daarna niet meer hervatten. (ANP)