Migraine is niet zomaar zware hoofdpijn

Pijnstillermerk Excedrin maakt het mogelijk een migraine-aanval virtueel te ervaren.

De nieuwe technologie maakt het mogelijk enkele symptomen van migraine te ondergaan: visuele beperkingen, disoriëntatie, tunnelvisie en gevoeligheid voor fel licht.
De nieuwe technologie maakt het mogelijk enkele symptomen van migraine te ondergaan: visuele beperkingen, disoriëntatie, tunnelvisie en gevoeligheid voor fel licht. Foto: screenshot YouTube

Lijd je aan migraine en voel je je niet begrepen door je omgeving? Pijnstillermerk Excedrin heeft een techniek ontwikkeld waarmee iedereen een migraine-aanval virtueel kan ervaren.

Partners die twijfelen aan de oprechtheid van hun man of vrouw met migraine en collega’s die de aandoening als niet-geldige reden zien voor verzuim: er is volgens Excedrin behoorlijk wat scepsis rondom migraine. Naasten blijken zich maar moeilijk met patiënten te kunnen identificeren. De nieuwe virtuele ervaring kan er volgens het merk voor zorgen dat de scepsis rondom migrainepatiënten afneemt:

Ook het Amerikaanse Huffington Post besteedt in een artikel aandacht aan de kwestie. Alleen al in de Verenigde Staten lijden 40 miljoen mensen aan migraine-aanvallen. De makers lichten de nieuwe technologie toe:

“Zelfs met het hoge aantal patiënten, wordt migraine nog altijd niet begrepen - voornamelijk omdat degenen die er niet aan lijden het niet geheel kunnen begrijpen. Daarom hebben we ‘s werelds eerste migraine-simulator gemaakt.”

Omdat een migraine-aanval uit veel symptomen kan bestaan - zoals hevige hoofdpijn, misselijkheid en extreme gevoeligheid voor geluid en aanraking - kan de technologie van Excedrin slechts recht doen aan enkele symptomen: visuele beperkingen, disoriëntatie, tunnelvisie en gevoeligheid voor fel licht.

De virtuele migraine-ervaring moet in mei beschikbaar zijn als applicatie. De simulatie kan worden ervaren door gebruik te maken van Google Cardboard.