Recreanten lijden pijn én genieten

None
Foto’s Gino Kleisen

Voor de een is het halen van de finish het belangrijkst, maakt niet uit in welke tijd. Voor de ander is het ontzettend balen dat hij zijn streeftijd van 3,5 uur niet haalt, en dat na wekenlang trainen. Of, nog erger: 17 seconden tekort komen voor de verbetering van je persoonlijk record wegens kramp. De 17.000 recreanten die dit weekend de marathon van Rotterdam liepen hebben ook veel gemeen. Zo doet „alles pijn” in hun lichaam na ruim 42 kilometer hardlopen. Maar ze hadden wel een „prachtweertje” en hebben genoten van de sfeer langs het parcours, met honderdduizenden enthousiaste toeschouwers. Velen zijn na het passeren van de finish helemaal leeg en willen zo snel mogelijk ergens gaan liggen, „al is het op de trambaan”. Maar, ze hebben het gehaald. (NRC)