Liefdesverklaringen aan het leven zelf

De Britse antifolkzangeres Emmy The Great vindt dat haar albums een weerslag moeten zijn van het echte leven. Op Second Love, opgenomen in ten minste dertig verschillende huiskamers van vrienden over de hele wereld, onderzoekt ze de toepassing van technologie bij de invulling van haar grillige liefdesverklaringen aan het leven. Computers en samples staan in dienst van haar spitsvondige en nog altijd overwegend akoestische liedjes, beïnvloed door haar obsessie met kruiswoordpuzzels en haar flirt met journalistiek voor Vice en The Guardian. Emma-Lee Moss (haar echte naam) onderzoekt in Algorithm de wetmatigheden van de liefde en roemt in Shadowlawns de gunstige invloed van cafeïne op haar dagdromen. Twaalf van die poëtische en soms roerende liedjes laten Emmy couchsurfen door een emotioneel landschap waar ze zich prikt aan elke roos die op haar pad komt.

    • Jan Vollaard