Utrecht wint met dank aan invaller Barazite

FC Utrecht is in de eredivisie naar de vierde plek geklommen na de 3-1 zege op NEC zondag in de Galgenwaard. De overwinning van de bekerfinalist was vooral te danken aan invaller Nacer Barazite, die eenmaal scoorde en een assist gaf. De thuisploeg kwam al na drie minuten op voorsprong door een doelpunt van Ruud Boymans. Nadat NEC-doelman Brad Jones daarvoor al pogingen van Andreas Ludwig en Boymans had gekeerd scoorde de spits alsnog. Maar kort voor rust maakte Todd Kane de gelijkmaker.

In de tweede helft kwam NEC er nog nauwelijks aan te pas. Toch had Utrecht een invaller nodig om de zege binnen te halen. Barazite stond nog maar net in het veld of hij kopte – in de zeventigste minuut – de 2-1 binnen. De aanvaller gaf enkele minuten later een assist op Sébastien Haller: 3-1. Barazite had zelfs nog de 4-1 op zijn schoen, maar zijn hakbal caramboleerde naast.

Barazite werd tot man van de wedstrijd gekozen in de Galgenwaard. „Hij maakte het verschil vandaag. We konden zijn impuls goed gebruiken”, zei Willem Janssen.

De aanvoerder van Utrecht erkende dat zijn ploeg zeker voor rust veel moeite had met NEC. „Gelukkig zijn twee helften van een wedstrijd nooit hetzelfde. We hebben het goed opgepakt en verdiend gewonnen.”

Tegenvaller – ook met het oog op de komende bekerfinale tegen Feyenoord – was het uitvallen van Yassin Ayoub, die opnieuw een liesblessure opliep. (ANP)