11.22.63 FOX, 21.30-23.05u.

Een verfilming van de tijdreis-thriller 11/22/63 van Stephen King was onvermijdelijk. De Amerikaanse streamingdienst Hulu (een concurrent van Netflix) pakte het groot aan en maakte er een achtdelige miniserie van, met James Franco in de hoofdrol (127 Hours, Spring Breakers). Stephen King is coproducent, samen met en J.J. Abrams (Lost, Star Wars VII) .

Franco speelt een leraar Engels die de kans krijgt om via een portaal naar 1960 te reizen. Zijn opdracht: voorkom de moord op president John F. Kennedy op 22 november 1963.

Epping doet onderzoek naar de mysteries rond de vermeende moordenaar Lee Harvey Oswald (gespeeld door Daniel Webber). Ondertussen wordt hij verliefd op bibliothecaris Sadie Dunhill (Sarah Gadon), wat flinke risico’s met zich meebrengt. Verandert hij niet te veel aan de geschiedenis?

De serie werd na de première in februari over het algemeen goed ontvangen door critici, al waren sommige fanatieke fans van het boek niet blij met bepaalde veranderingen. FOX begint vandaag met twee afleveringen.