Poldernieuws

Dit schrijven andere media vandaag

Foto iStock

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

ABN Amro verbergt identiteit aandeelhouders via  constructie in belastingparadijzen.

The gift that keeps on giving. Dat zijn de Panama Papers. Kijk, maar naar het Financieele Dagblad en Trouw vandaag. Uit de gelekte stukken van advocatenbureau Mossack Fonseca blijkt dat ABN Amro helpt met het optuigen van constructies om de identiteit van belanghebbenden bij de bedrijven te verhullen.

Het Financieele Dagblad schrijft op de voorpagina: “In de stukken duikt de ABN-dochter Martello op, gevestigd op het Britse Kanaaleiland Guernsey. Dat bedrijf treedt op als aandeelhouder van 25 vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden. Daardoor is onduidelijk van wie die vennootschappen werkelijk zijn.”

John de Wolf vanaf nu ambassadeur ouderen

Van voetballer tot ‘ambassadeur’. Dat overkomt John de Wolf. De oud-prof is door minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken, PvdA) benoemd tot ambassadeur ouderen. In de Volkskrant praat hij over zijn nieuwe functie.

Als bekende kop met een bekende naam kan De Wolf een belangrijk steentje bijdragen, denkt de Wolf. Zijn belangrijkste opdracht wordt het makkelijker maken voor ouderen om weer aan een baan te komen. Het probleem van ouderenwerkloosheid blijft hardnekkig in Nederland. Hoe hij dat gaat doen is nog betrekkelijk onduidelijk. De Wolf heeft het over sportclinics geven en met werknemers en werkgevers praten..

Nederland faseert te langzaam steenkool uit vindt actiegroep

Ondanks het nieuws dat Nederland twee kolencentrales sluit is actiegroep Urgenda niet tevreden. Dat blijkt uit een interview met Marjan Minnesma van milieugroep Urgenda in Trouw.

Volgens Minnema zijn de twee centrales - in Amsterdam en Geertruidenberg - verouderd en zouden ze sowieso dicht moeten. Moeilijker is het voor het kabinet om te besluiten ook nieuwere centrales te sluiten. “De pijn komt met die drie nieuwe kolencentrales. Die stoten nu al te veel uit. Minister Kamp zegt dat die bijna net zo schoon worden als gascentrales, maar dat is onzin”, zegt Minnema.