Politie pakt 54 man op bij demonstratie Pegida en neemt vuurwerk in beslag

Bij een Pegida-demonstratie in Den Haag heeft de politie 54 tegendemonstranten gearresteerd omdat ze de anti-islamdemonstratie dreigden te verstoren. Naar verwachting zouden ze in de loop van de avond weer worden vrijgelaten. Er werd ook veel illegaal vuurwerk in beslag genomen. In het centrum van Den Haag hadden zich rond 13.00 uur rond de honderd mensen van Pegida verzameld om te protesteren tegen het Europese asielbeleid. Ze liepen onder meer langs het Spui en langs het Binnenhof. Groepjes tegendemonstranten hadden een protestvergunning op Plein 1813, meldt Omroep West. Om een confrontatie te voorkomen heeft de politie enkele demonstranten opgepakt. Er was veel politie op de been. Sommige trams reden om vanwege de demonstraties. (NRC)