In beeld

Wat kun je nog zeggen na 42,195 km?

Gino Kleisen portretteerde na finishlijn in Rotterdam de amateurlopers van de marathon.
Eric Cornelis (45) Tijd: 4:30 uur, derde marathon. 'Ik ben helemaal leeg, het was de zwaarste van alle drie. Ik heb met een maat naar deze wedstrijd toe getraind en we zouden hem samen uitlopen. Hij moest helaas na 14 km afhaken door een knieblessure.'
Gino Kleisen
Sander Rijnders (43). Tijd: 3 uur en 17 seconden, zesde marathon. 'Ik ben helemaal leeg. Ik wilde onder de drie uur uitkomen maar ik kreeg kramp in de benen en ben net 17 seconden te langzaam.'
Gino Kleisen
Maria Le Mouel (45). Tijd: 3:22 uur. 'Het is mijn eerste keer dat ik meedoe aan de marathon in Rotterdam en er was een geweldige organisatie en ambiance! Tijdens het rennen zag het publiek mijn wedstrijd-embleem en riepen ze zelfs mijn naam! En ik heb een persoonlijk record gehaald.'
Gino Kleisen
Toine van de Wege (31). Tijd: 4:04 uur, tweede marathon. 'Ik ben helemaal kapot, mijn benen zijn totaal verzuurd. Je komt jezelf altijd tegen in het Kralingse bos.'
Gino Kleisen
Avi Betito (51). Tijd: 4 uur. 'Ik ben gefinisht! Mijn dochter reist door India en ik heb haar al vijf maanden niet gezien. Ik rende voor haar.'
Gino Kleisen
Thierry (48) en Brigitte (47) Beyer. Tijd: 4:08 uur, tweede (thierry) en derde (Brigitte) marathon. Brigitte: 'Ik had een blessure en ik ben zo blij om deze marathon uit te lopen.' Thierry: 'Voor mij was het makkelijk, ik hield rekening met mijn vrouw.'
Gino Kleisen
Dick van Kerkhof (47). Tijd: 3:36 uur, achtste marathon. 'Ik heb 25 minuten van mijn persoonlijk record afgelopen! Het was te gek! Het weer, de toeschouwers. Ik zit helemaal vol.'
Gino Kleisen
Roy Kletter (64). Tijd: 5 uur, zestiende marathon. 'Ik voel me goed hoor, alleen mijn bovenbenen voel ik wel. Volgende week fiets ik de Amstel Gold race: 150 kilometer.'
Gino Kleisen
Anne Wautier (40). Tijd: 3:54 uur, eerste marathon. 'Ik wilde een marathon onder de vier uur lopen voor mijn veertigste verjaardag. Ik ben de gelukkigste vrouw op aarde.'
Gino Kleisen
Sara Deforche (36). Tijd: 4:09 uur, zesde marathon. 'Ik zit door een burn-out met ziekteverlof thuis. Dit zijn echt overwinningen; het helpt om het vuur terug aan te wakkeren.'
Gino Kleisen
Ruben Rekers (21). Tijd: 3:33 uur, eerste marathon. 'Alles doet pijn. Ik had 3:30 willen lopen. Ik ben vier maanden geleden begonnen met trainen en je leeft gewoon naar die tijd toe. Dat is gewoon klote.'
Gino Kleisen
Wilko Schuijff (35). Tijd: 3:11 uur, vierde marathon. 'Even synchroniseren hoor. Het was een waanzinnige loop met goed weer en publiek. En wat is het mooi dat we na die tijden van aanslagen en onrust in de wereld zo'n festijn kunnen hebben.'
Gino Kleisen
Tamara van Goozen (38) Tijd: 3:15 uur, eerste marathon. 'Het gaat goed. Ik heb alleen zere benen.'
Gino Kleisen
Gerben Oevermans (26) Tijd: 3:57 uur, derde marathon. 'Ik voel me goed. Ik kom net terug van een blessure; drie weken geleden kon ik nog geen zeven kilometer lopen.'
Gino Kleisen
Belinda Gaydu Placerdat (36). Tijd: 5 uur , eerste marathon. 'Mijn moeder is overleden aan borstkanker. Voordat ze overleed droomde ik dat ze een marathon rende, maar niet finishte. Ik loop deze marathon voor haar.'
Gino Kleisen
Jan Verlaan (59). Tijd: 5 uur, vijftiende marathon. 'Ik dacht: het eerste plekkie waar ik kan liggen, daar doe ik dat. Ook al is het een trambaan.'
Gino Kleisen