54 tegendemonstranten gearresteerd bij Pegida-demonstratie Den Haag

54 demonstranten werden gearresteerd omdat ze dreigden de anti-islamdemonstratie te verstoren.

Politie bij een Pegida-demonstratie.
Politie bij een Pegida-demonstratie. Foto Robin Utrecht / ANP

Bij een Pegida-demonstratie in Den Haag heeft de politie 54 tegendemonstranten gearresteerd omdat ze de anti-islamdemonstratie dreigden te verstoren. Naar verwachting zullen ze in de loop van de avond weer worden vrijgelaten. Daarnaast werd er illegaal vuurwerk in beslag genomen.

In het centrum van Den Haag hadden rond 13.00 uur ongeveer honderd mensen van de anti-islambeweging Pegida zich verzameld om te protesteren tegen het asielbeleid van Europa. Ze liepen in een mars onder meer langs het Spui en langs het Binnenhof.

Twitter avatar Geluidjager Jeroen de Jager Pegida voor het eerst langs het parlement in Den Haag #binnenhof https://t.co/gipDYOLVDs

Groepjes tegendemonstranten waren aanwezig om de demonstratie te verstoren. Ze hadden een protestvergunning op Plein 1813, meldt Omroep West. Om een confrontatie te voorkomen heeft de politie enkele demonstranten opgepakt.

Er was veel politie op de been, omdat de demonstratie van tevoren was aangekondigd. Sommige Haagse trams reden andere routes door de demonstraties.

    • Menno Sedee