Politie deed huiszoekingen na vechtpartij motorclubs

Bij negentien huiszoekingen werden (vuur)wapens, 55.000 euro, soft- en harddrugs en vals geld aangetroffen.

Leden van de Hells Angels. Foto Robert Vos/ANP

Naar aanleiding van de geweldddadige vechtpartij tussen twee motorclubs afgelopen donderdag heeft de politie vrijdag op negentien locaties huiszoekingen gedaan. Daarbij werden verschillende (vuur)wapens, minutie, drugs en geld, al dan niet vals, in beslag genomen.

Direct na de vechtpartij van afgelopen week, waarbij meermaals werd geschoten, een gewonde viel en 23 mensen werden gearresteerd, is de politie een grootschalig onderzoek gestart, maar pas zondag is het nieuws daarover naar buiten gebracht. De politie deed invallen in verschillende woningen en een winkelpand verspreid over het hele land, variërend van Den Helder tot Gouda.

Er werd naast 55.000 euro aan geld ook een ontmantelde hennepkwekerij, vermoedelijk harddrugs en wapens, waaronder vuurwapens, stroomstootwapens en messen, aangetroffen. Er werden geen arrestaties verricht, maar omdat de politie zegt nog volop met het onderzoek bezig te zijn, kunnen er in de toekomst nog meer arrestaties volgen.

Afgelopen donderdag gingen leden van de rivaliserende motorclubs Hells Angels en de Mongols met elkaar op de vuist van het Van der Valk-hotel aan de Energieweg in Rotterdam. De motorclubs vechten om heerschappij en territorium. Hells Angels was jarenlang de grootste en machtigste motorclub in Nederland, maar de laatste jaren ondervinden ze concurrentie van nieuwe clubs die zich vanuit het buitenland in Nederland vestigen.

    • Sam de Voogt