Dit is wat je moet weten over volgende week

Deze week: leren jack Harrison Ford geveild, koning op bezoek in Beieren

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren:

1. Altijd al het leren jack willen hebben dat Harrison Ford droeg in Star Wars: The Force Awakens? Je hebt nog tot en met maandag om te bieden.

2. Op dinsdag is het bij KPN en Heijmans tijd voor de jaarvergaderingen. KPN presenteerde enkele weken geleden nog een nieuwe dramaserie. Wordt de serie Brussel een Nederlandse House of Cards?

3. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen woensdag een werkbezoek aan de Duitse deelstaat Beieren. Het doel is de relatie tussen Nederland en Beieren te versterken. Ze gaan onder andere langs bij BMW, dat dit jaar honderd jaar bestaat. Na de Tweede Wereldoorlog had het niet veel gescheeld of het iconische Duitse automerk was verdwenen.

4. Unilever en BlackRock presenteren donderdag de kwartaalcijfers. Unilever maakte eerder dit jaar bekend werk te verplaatsen naar het buitenland waardoor er in Nederland 204 gedwongen ontslagen vallen.

5. Minister Ploumen is vrijdag aanwezig bij de voorjaarsvergadering van de Wereldbank in Washington D.C. Het zal vooral gaan over de vluchtelingencrisis en welke rol de Wereldbank daarbij kan spelen.

En zoek je nog wat vintage spullen? Zaterdag en zondag vindt de VerzamelaarsJaarbeurs plaats in de Jaarbeurs Utrecht.