Danny Willett wint Masters-golftoernooi

Willett is de eerste Europese winnaar van het prestigieuze golftoernooi sinds 1999.

Foto: Nicholas Kamm/AFP

Golfer Danny Willett heeft de prestigieuze Masters gewonnen in Augusta. Op de slotdag leverde de Engelsman een kaart in van vijf onder par. De Amerikaan Jordan Spieth verprutste prolongatie van zijn titel met een quadruple bogey op een par 3 door tweemaal in het water te slaan.

Willett leverde tijdens de vier dagen op Augusta kaarten in van 70 (-2), 74 (+2), 72 (0) en 67 (-5) slagen. Tijdens de laatste dag scoorde hij geen enkele bogey. Het is de eerste keer dat een Europeaan het Grand Slam-toernooi wint sinds 1999, toen de Spanjaard José María Olazábal het groene jasje mocht aantrekken.

Titelverdediger Spieth domineerde het scorebord het hele toernooi, na een eerste ronde van 66 dagen slagen, zes onder par. Hij begon als leider aan de slotdag, al had hij aan het eind van de derde dag al drie slagen ingeleverd op de laatste twee holes. Tijdens de laatste dag ging het echter volledig mis, ondanks zeven birdies:
https://www.youtube.com/watch?v=fHk5AThiVes

Spieth behaalde wel de gedeelde tweede plaats, samen met de Engelse veteraan Lee Westwood.

De vier dagen op Augusta werden gedomineerd door de harde wind. Waar vorig jaar Spieth wist te winnen met een score van -18, wisten nu maar zes spelers onder par te eindigen.

Een bijzondere hole-in-one van de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen:

    • Eva Smal