Weer

De wind draait de komende dagen geleidelijk naar het zuidoosten en daarmee wordt iets zachtere lucht aangevoerd. De temperaturen gaan dan ook iets omhoog, maar helemaal droog blijft het niet. Zaterdagmiddag zijn er zonnige perioden, al verdwijnt de zon wel steeds vaker achter stapelwolken die ontstaan. Vooral in de vroege middag kan lokaal een buitje vallen en bij een zwakke tot matige zuidelijke wind wordt het 12 tot 15 graden. Zaterdagavond trekt een front over het land. De bewolking neemt toe en vooral in het westen gaat het regenen. Onderweg naar het oosten zwakt het front af en landinwaarts blijft het dan ook overwegend droog. Het koelt af tot rond 5 graden.

Zondagochtend valt in het uiterste noordwesten nog een spat regen, maar al snel wordt het droog. Aanvankelijk is het nog bewolkt, maar in de middag breekt de zon steeds vaker door. Langs de oostgrens kan dan weer een licht buitje ontstaan. Bij een meest matige zuidoostenwind wordt het 13 tot 15 graden. Maandag gaat de temperatuur nog iets verder omhoog en wordt het 14 tot 20 graden.