‘Vorig jaar sliepen we 150 nachten in hotels’

Linda Leestemaker (49) en Marc de Graaf (49) runnen samen een bedrijf in ondergoed. ‘Bij veel bedrijven zitten bijna alleen maar mannen aan de top. Wij zijn echt een setje.’

Linda: „We houden van shoppen. We hebben nog een oldtimer. Koken, vinden we ook heel leuk.”
Linda: „We houden van shoppen. We hebben nog een oldtimer. Koken, vinden we ook heel leuk.”

Linda: „We hebben samen een bedrijf. Magic Bodyfashion bestaat al bijna 25 jaar. Wij hebben het vier jaar geleden van de oprichter gekocht. Sindsdien zijn we er vol ingegaan en werken we eigenlijk 24/7. Wij verkopen corrigerend ondergoed, bh’s zonder bandjes, maar we hebben ook een eigen yogalijn. We werkten al in de lingerie en dit kwam op ons pad. Na anderhalf jaar onderhandelen hebben we de knoop doorgehakt.”

Marc: „Linda werkte voor Maidenform en ik voor Calvin Klein. Ik was verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland en Linda voor de business in Europa.”

Linda: „We worden verkocht in 57 landen. Amerika, daar zijn we nu druk mee bezig.”

Marc: „In december zijn we drie keer vijf dagen op en neer geweest. We hebben daar met verschillende grote warenhuizen gesproken. Vorig jaar sliepen we tegen de 150 nachten in hotels.”

Vrouwelijke touch

Linda: „Eigenlijk is een eigen bedrijf altijd al een wens geweest. Vooral als je werkt voor een grote Amerikaanse organisatie is het veel rapporteren, in de pas lopen en het leek ons leuk om zélf de strategie te kunnen uitzetten.”

Marc: „We hebben het bedrijf qua omzet vijf keer zo groot gemaakt in vier jaar tijd.”

Linda: „De shapewear, corrigerend ondergoed, hebben we opgedeeld in een luxe- en een basislijn. Je hoeft niet altijd dure lingerie te kopen. Juist met een heel handig product kun je er beter uitzien. Dat is ook wel onze kracht. Bij ieder bedrijf, ook in de lingerie, zitten er bijna alleen maar mannen aan de top. Wij zijn echt een setje. Die vrouwelijke touch zie je ook in onze producten terug.”

Marc: „Normaal vertrekken we vanuit huis rond half acht. Ons kantoor is een paar straten verderop.”

Linda: „Maar we zijn natuurlijk veel op reis. Dinsdag ging ik op en neer naar Zürich. Toen ging de wekker om half vier en gingen we om half vijf de deur uit. Marc heeft me naar Schiphol gebracht, er gingen nog geen treinen. Om iets voor middernacht stond ik weer op station Almelo. Dat was wel even heftig.”

Marc: „Het reizen proberen we zo ontspannen mogelijk te maken, maar als je op locatie aankomt, dan moet je gelijk aan de bak.”

Linda: „Azië, dat zijn onze heftigste trips. Je slaapt een paar uurtjes tijdens de nachtvlucht. Dan moeten we vaak nog vijf uur in de auto naar de fabriek, meteen de onderhandeling in. Dan ben ik ’s avonds helemaal gebroken.”

Marc: „We controleren ook of ze zich houden aan de internationale certificeringsregels.”

Linda: „Marc houdt zich bezig met het financiële en logistieke verhaal. Ik doe verkoop en productontwikkeling.”

Marc: „Als we aan tafel zitten, is die rolverdeling er ook.”

Linda: „Je voelt naadloos aan: nu is hij aan de beurt. We zijn allebei heel scherp – ook op elkaar. Maar ’s avonds proberen we het gezellig te maken. Dan gaan we lekker uit eten. Voor-, hoofd- nagerecht, lekker wijntje erbij.”

Drie keer per week zelf koken

Linda: „Vrije tijd gaat allereerst naar de meiden. Kaylee doet de Hotelschool in Den Haag, die komt bijna elk weekend thuis. Candice studeert in Enschede en start in september met haar master in Rotterdam. We zijn allebei knetterdruk dus in het weekend vinden we het leuk om dingen met zijn viertjes te doen. We houden van shoppen. We hebben nog een oldtimer. Koken, vinden we ook heel leuk.”

Marc: „De beste uitvinding, daar zijn we net lid van geworden: een maaltijdbox.”

Linda: „Zo worden we gedwongen om minimaal drie keer per week zelf te koken.”

Marc: „Meestal kookt Linda, dan ben ik buiten bezig. In de zomer ga ik soms naar de golf.”

24 uur per dag

Linda:„We proberen ons in het weekend soms even niet met het bedrijf bezig te houden. Dat is soms lastig, want de meiden vinden het ook nog eens hartstikke leuk. Candice is parttime vertegenwoordigster voor ons naast haar studie. Sommige mensen zijn jaloers, omdat ze het romantiseren. Ja, we hebben een ontzettend leuk en gevarieerd leven, vinden we zelf ook. Maar, het is 24 uur per dag, zeven dagen per week. Ze zien ons in een dikke auto rijden en in een mooi huis wonen. Of ze denken: ‘Gaan ze wéér naar Azië.’”

Marc: „We liggen daar niet op het strand. Het is alleen de buitenkant. Ze zien ook niet de financiële uitdaging. Het is wel iets anders dan elke ochtend naar je baas gaan en op de vijfentwintigste van de maand je salaris overgemaakt krijgen.”

Linda: „Ik denk wel dat er mensen zijn die zouden willen ruilen, maar ik denk ook dat er genoeg zijn die daarvan zouden terugkomen als ze een week met ons hebben meegedraaid.”

    • Rolinde Hoorntje