Sportarts die Ibrahimovic betichtte van dopinggebruik biedt zijn excuses aan

De Zweedse sportarts die voetballer Zlatan Ibrahimovic beschuldigde van dopinggebruik, heeft zijn excuses aangeboden. Volgens de Zweedse website NWT heeft Ulf Karlsson een brief gestuurd naar onder anderen de beledigde voetballer en de Zweedse bond. „Ik wil sorry zeggen tegen Zlatan. Ik heb mijzelf tijdens een discussie onduidelijk en ongelukkig uitgedrukt over Ibrahimovic. Ik hoop niet dat mijn woorden de reputatie van Ibrahimovic ook maar enigszins besmeurd hebben”, staat in de brief op de website. Karlsson, de voormalige sportarts van de Zweedse atletiekploeg, zei donderdag dat hij dopinggebruik van Ibrahimovic vermoedde. Hij schatte dat Ibrahimovic binnen zes maanden zo’n 10 kilo aan spiermassa won in Turijn. „Albin Ekdal werd bij Juventus ook snel acht kilo zwaarder. Ze hadden bij Juventus een dokter 22 maanden geschorst is geweest. Dan weet je genoeg.” (ANP)