Ajax wint nipt van Cambuur in Leeuwarden (1-0)

Ook achtervolger PSV wint moeizaam en verslaat Willem II in eigen huis met 2-0.

Doelpuntenmaker Davy Klaassen (r) scoort en viert de 0-1 met Anwar El Ghazi en Arek Milik.
Doelpuntenmaker Davy Klaassen (r) scoort en viert de 0-1 met Anwar El Ghazi en Arek Milik. Foto: Stanley Gontha / ANP

Ajax heeft zaterdagavond een moeizame uitzege op SC Cambuur geboekt (0-1). De koploper versloeg de hekkensluiter van de eredivisie dankzij een kopbal van Davy Klaassen in de 61e minuut.

Ajax blijft daardoor de hoogste klasse van het betaalde voetbal vier duels voor het einde van de competitie aanvoeren. PSV kan zaterdagavond het verschil weer terugbrengen tot twee punten als Willem II verslagen wordt.

Ajax worstelde een uur lang met het stug verdedigende SC Cambuur. Na de treffer van Klaassen verzuimde de koploper uit te lopen naar een ruime zege.

PSV - Willem II

PSV heeft zaterdagavond met bijzonder veel moeite gewonnen van Willem II. Het spectaculaire duel in Eindhoven eindigde in 2-0. PSV opende de score pas nadat Santiago Arias binnen een uur met twee gele kaarten van het veld was gestuurd. Marco van Ginkel bezorgde de thuisploeg de bevrijdende openingstreffer, Luuk de Jong mocht de zege veiligstellen uit een strafschop.

De ploeg van trainer Phillip Cocu blijft door de zege in het spoor van Ajax in de strijd om de landstitel. Het verschil blijft twee punten, in het voordeel van de Amsterdammers.

Voor Willem II was het de vijfde nederlaag op rij. De Tilburgers profiteerden in strijd tegen de dreigende nacompetitie niet van het verlies van Excelsior in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Vitesse - ADO Den Haag

Vitesse heeft zaterdag op de valreep een pijnlijke nederlaag tegen ADO Den Haag voorkomen. Invaller Denis Olinik schoot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de gelijkmaker binnen: 2-2. Hij zorgde er daarmee voor dat Vitesse in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal ADO zes punten achter zich hield.

De bezoekers uit Den Haag waren al na zes minuten aan de leiding gekomen via Mike Havenaar. De Japanse spits, oud-speler van Vitesse, kopte zijn veertiende treffer van het seizoen binnen. Guram Kashia bracht de thuisclub in de 35e minuut langszij. ADO kwam opnieuw aan de leiding door een knullig eigen doelpunt van Maikel van der Werff, die de bal langs zijn eigen keeper Eloy Room kopte. Olinik voorkwam een nederlaag van Vitesse in de morrende Gelredome.

Excelsior - Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft AZ in ieder geval tot zondag van de vierde plaats in de eredivisie verdrongen. De Almeloërs wonnen op bezoek bij Excelsior met 3-1. Wouter Weghorst zette de bezoekers voor rust op 2-0, maar Brandley Kuwas maakte tien seconden na rust de 2-1. Een kopgoal van Ramon Zomer bepaalde de eindstand op 3-1.

Excelsior wilde de huid duur verkopen, getuige de aanvallende start. De thuisploeg had het meeste balbezit in de openingsfase, maar lette niet op toen Heracles na zes minuten rond de middellijn een vrije trap mocht nemen. Thomas Bruns nam die snel en vond Weghorst die de bal fraai over Excelsior-doelman Tom Muyters heen wipte.

(ANP)