Grote politieactie in Belgische Etterbeek

Er zijn geen arrestaties verricht. Ook werden geen wapens en explosieven aangetroffen.

Belgische agenten tijdens een politieactie in de Brusselse gemeente Etterbeek. Foto Yves Herman/Reuters

In de Brusselse gemeente Etterbeek heeft zaterdag een grote politieactie plaatsgevonden. Ongeveer vijftig agenten werden ingezet bij een huiszoeking, evenals leden van de explosieve opruimingsdienst DOVO en hulpdiensten. Dat melden Belgische media.

Bij de huiszoeking werden geen arrestaties verricht. Ook werden geen wapens en explosieven aangetroffen, meldt het federaal parket aan de Vlaamse omroep VRT. Verdere details over de actie zijn nog niet bekendgemaakt.

Getuigen meldden eerder op de middag aan RTBF dat er op verschillende daken in de gemeente sluipschutters zijn geposteerd. De actie begon om 12.45 uur en zou om 14.00 uur zijn afgerond. Omwonenden zouden tijdelijk zijn geëvacueerd.

Niets bekend over link met Brussel

Het is nog niet duidelijk of de actie te maken had met het onderzoek naar de aanslagen in Brussel, enkele weken geleden. Daar kwamen bij explosies op luchthaven Zaventem en metrostation Maalbeek 32 mensen om het leven. Vrijdag werden op verschillende plekken in België zes terreurverdachten gearresteerd vanwege vermeende betrokkenheid bij de aanslagen.

    • Jorg Leijten