Ingreep Jans bezorgt PEC zege

Met een dubbele wissel in de rust heeft trainer Ron Jans vrijdag een belangrijk aandeel gehad in de overwinning van PEC Zwolle op Roda JC. Zijn ploeg boog een achterstand om in een zege van 3-1. PEC is nog volop in de race voor de play-offs om Europees voetbal. PEC begon slordig aan de wedstrijd en Roda JC profiteerde kort voor rust met een kopdoelpunt van de Spanjaard Marcos Gullón. Trainer Jans greep in de rust hard in. Topscorer Lars Veldwijk en Kingsley Ehizibue moesten het veld ruimen ten faveure van Stef Nijland en Sheraldo Becker. Een gewaagde ingreep van Jans, omdat de thuisclub daarmee al vroeg de laatste wisselmogelijkheid kwijtraakte. Eerder al moest Bram van Polen geblesseerd afhaken. De aanpak van Jans had echter succes. De tweede helft was amper begonnen toen Queensy Menig gelijk maakte. In het laatste kwartier pakte PEC Zwolle de overwinning dankzij twee doelpunten van Ouasim Bouy. (ANP)