In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten.)
VVD-leider Mark Rutte brengt bij Schoolvereniging Wolters in Den Haag zijn stem uit tijdens het referendum over het associatieverdrag van de EU met Oekraine.
Foto: ANP / Bart Maat
Anna Cappellini en Luca Lanotte uit Italië tijdens het WK Kunstschaatsen in het TD Garden stadion in Boston.
Foto: AFP / Timothy A. Clary
Kinderen zitten tijdens de schemering in een tent van het vluchtelingenkamp aan de Grieks-Macedonische grens, vlakbij Idomeni.
Foto: AFP / Bulent Kilic
Een vrouw met oranje hoofddoek staat bij een wegblokkade bij het vluchtelingenkamp Idomeni in Noord-Griekenland.
AFP / Bulent Kilic
Begrafenis van Bilal Ahmed Bhat, een Kashmierse vrijheidsstrijder, die stierf in een vuurgevecht met Indiaase veiligheidsdiensten.
AP / Mukhtar Khan
Tijdens het Qingming-festival herdenken duizenden Chinezen gezamenlijk hun voorouders. Op deze luchtfoto is de begraafplaats in Fuzhou te zien, waar volgens de Chinese traditie 'dodengeld' verbrand wordt.
Foto: Reuters
Roze flamingo's in het Ras al-Khor wildpark met op de achtergrond de skyline van Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.
Foto: AFP/ Karim Sahib
In de Amsterdamse Markthallen vieren Jan Roos en de GeenPeil-initiatiefnemers woensdagavond de overwinning in het referendum over het associatieverdrag met de Oekraïne.
Foto: ANP / Remko de Waal
Spencer West geeft een lezing tijdens de 'We Day' in Inglewood, Californië. Door een genetische aandoening zijn op vijf-jarige leeftijd zijn beide benen geamputeerd.
Foto: Reuters / Danny Moloshok
In een sneeuwbui dalen president Obama en dochter Malia de trap af van Air Force One, in Chicago.
Foto: AP / Jacquelyn Martin
Twee Adéliepinguïns staan boven op een brok smeltend ijs op een rotsachtige kustlijn bij Kaap Denison in Oost-Antarctica.
Foto: Reuters / Pauline Askin
Een visser draagt een zeilvis op zijn hoofd naar de vismarkt in Hamar Weyne in de buurt van de haven van Mogadishu, Somalië.
Foto: AFP / Mohamed Abdiwahab
Colombiaanse politieagenten bewaken pakketten van een in beslag genomen partij marihuana in Medellin, Colombia. Er werd 1,8 ton marihuana in beslag genomen in een landelijk gebied van de gemeente Copacabana, Antioquia.
Foto: AFP / Raul Arboleda
Het publiek tijdens een toespraak van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton in Pittsburg, Pennsylvania.
Foto: Getty Images / Jeff Swensen
In de woestijn van Zuid-Jordanië schieten Britse soldaten op trainingsmissie lichtkogels de lucht in. De fotograaf gebruikte een lange sluitertijd zodat de afgeschoten ‘paraflares’ op hun gehele baan omhoog worden vastgelegd.
Foto: AFP / Cpl Daniel Wiepen RLC
Een hondje zit voor een replica van een hoofd van een sfinx. Het beeld staat in een pretpark in Shijiazhuang, China. Het pretpark is ook een locatie voor de productie van films, tv-shows en animatieshows.
Foto: Reuters
Hendrik Post (21) werkt vanaf zijn zeventiende in de Jongens van de Fant, een ambachtelijke visrokerij in Urk. Met 83,3 % procent had Urk de meeste tegenstemmers bij het Oekraïnereferendum.
Foto Gino Kleisen / NRC
Een race op de Grand National op de renbaan Aintree in Liverpool. Gedurende dit festival worden er verschillende paardenraces gehouden. In de historie van de Grand National zijn al veel paarden en jockies verongelukt. Vorig jaar zijn de hindernissen aangepast om het risico op ongelukken te verkleinen.
Reuters / Andrew Yates
Een Palestijns jongetje zit buiten nadat het Israëlische leger verschillende gebouwen heeft vernietigd in het bedoeïenenkamp in Khirbat Tana op de Westelijke Jordaanoever.
AFP / Jaafar Ashtiyeh
Een man loopt langs rechtopgezette bussen die ter bescherming dienen tegen sluipschutters. De wijk Bustan al-Qasr in Aleppo word gecontroleerd door rebellen.
Reuters / Abdalrhman Ismail
Japan is weer een nieuw café met dierenthema rijker: The Harry, een egel-café in Tokio. Klanten staan in de rij om met de 20 tot 30 egels te kunnen spelen. De naam Harry verwijst naar het Japanse woord voor egel: harinezumi.
Reuters / Thomas Peter
De manen van een paard zijn geknot met gekleurde elastiekjes tijdens het door het Nepalese leger georganiseerde paardenracefestival Ghodejatra in Kathmandu.
Reuters / Navesh Chitrakar