Ard, Jan en dure kleren

„Wat gaan we in de toekomst doen? We gaan hetzelfde doen als nu, alleen wel met proactiviteit erbij.”

Minister Ard van der Steur (Justitie, VVD), in het Kamerdebat over de aanslagen in Brussel, 7 april 2016.

„Jan, sorry, maar je kletst gewoon uit je nek.”

Minister Hennis tegen GeenPeil-campagneleider Jan Roos, dubbelinterview De Telegraaf. („Hennis gebaart: dit hoeft niet in het interview.”)

„Troost vinden ze in alcohol, pillen, minitrips in privéjets met vriendinnen naar Las Vegas of Parijs, dwangmatige fitnesstraining en het inslaan van kleren, gedrag waarbij je mond gewoon openvalt. Hun professionele ambities hebben ze ingeruild voor de perfectionering van hun lichaam.”

Antropologe Wednesday Martin in Knack, naar aanleiding van haar boek Primaten van Park Avenue, over vrouwen in de New Yorkse bovenklasse die 85.000 per jaar aan kleding uitgeven, op rekening van hun man.