Trevor Story is het verhaal van de week

Debutant vestigt record in Major League met vier homeruns in de eerste drie duels van zijn carrière.

Een debutant die luistert naar de naam Story is rond de start van het nieuwe Amerikaanse honkbalseizoen meteen het verhaal van de week. De 23-jarige Trevor Story van de Colorado Rockets heeft nog maar drie duels gespeeld in de Major League Baseball, maar het bleken er genoeg om meteen honkbalgeschiedenis te schrijven.

Vier homeruns in de eerste drie wedstrijden van zijn carrière; dat heeft geen enkele honkballer ooit gepresteerd. Maar daar bleef het niet bij: Story is ook de eerste honkballer wiens eerste vier honkslagen een homerun waren. Als hij succes had aan slag, was het ook meteen goed raak. Sinds 1954 was het record in handen van Joe Cunningham van St. Louis Cardinals, die drie homeruns sloeg in twee wedstrijden.

Story bereikte de mijlpaal in het stadion van de Arizona Diamondbacks waar de Rockets deze week drie uitwedstrijden op rij speelden. Maandag sloeg hij er meteen al twee in zijn debuutwedstrijd. Twee van de drie duels tegen de Diamondbacks werden gewonnen. Eind vorige week hadden de Rockets al hun eerste wedstrijden van het seizoen gespeeld tegen de Seattle Mariners.

Zijn manager Walt Weiss zag de homeruns met genoegen. „Die jongen heeft hier zijn leven lang over gedroomd en nu heeft hij waarschijnlijk nog beter gespeeld dan in zijn dromen”, zei Weiss.

Het is Story’s eerste seizoen in de MLB. Hij zou aanvankelijk ook niet spelen, totdat routinier Jose Reyes in de problemen kwam. Reyes (32), die ruim 19 miljoen euro opstrijkt in Denver, werd verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. Er leek een strafzaak te komen, maar justitie heeft die vorige week laten vallen omdat zijn vrouw weigert te getuigen. Hierdoor miste Reyes wel de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor hij nu niet speelde.

En dus was het de beurt aan Trevor Story. Die noemde het woensdag surrealistisch, de vier homeruns in zijn eerste drie wedstrijden. „Ik heb er geen woorden voor.”