Verdachte van verkrachtingen opgepakt na DNA-match

De man (34) wordt verdacht van drie verkrachtingen die eind januari plaatsvonden.

Foto ANP/ Koen van Weel

Donderdagavond heeft de politie van Amsterdam een 34-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt drie vrouwen te hebben verkracht. Dat meldt de politie op haar website. De verdachte is aangehouden in zijn woning in Purmerend.

De politie nam na de aanhouding zijn DNA af. Vrijdag bleek er een match te zijn met het DNA dat bij drie verkrachtingen is gevonden die in januari kort achter elkaar plaatsvonden. In vier dagen tijd maakte de dader drie slachtoffers.

De politie was bij de verdachte gekomen door in opsporingsprogramma’s beelden van een man te tonen die de telefoon van een van de slachtoffers probeerde te verkopen in een belwinkel. Er kwamen meer dan vijftig tips binnen. De verdachte zit vast.