‘IS vermoordt ontvoerde cementwerkers Syrië’

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft 175 mensen vermoord die na een aanval op een cementfabriek ten oosten van Damascus waren gegijzeld. Dat heeft het Syrische leger vrijdag verklaard. De slachtoffers werkten in de fabriek net buiten Dumeir, 25 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Damascus. De werknemers zouden maandag zijn verrast in hun slaapverblijf. Volgens de administrateur waren er 250 mensen in de fabriek, eerdere berichten meldden 300 gegijzelden. Familieleden konden geen contact meer krijgen. Het is onzeker of IS er achter zit, of dat de gijzeling en de executies zijn uitgevoerd door een andere radicale groepering. In de omgeving van Dumeir wordt al enkele dagen fel gevochten. IS heeft vaker grote aantallen Syrische burgers ontvoerd. (Reuters, AP, BBC)