Forse daling aantal faillissementen

Na een halfjaar van bijna onafgebroken toenames daalde het aantal faillissementen in maart.

Foto Robin Utrecht/ ANP

Het aantal faillissementen in Nederland is vorige maand fors gedaald. In maart 2016 werden er 386 bedrijven failliet verklaard, dat zijn 93 faillissementen minder dan in februari, zo blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De daling volgt op een halfjaar van bijna onafgebroken toenames. De meeste faillissementen in maart werden uitgesproken in de handel. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca.

CBS: trend onduidelijk

Volgens het CBS is de trend op het gebied van faillissementen in het afgelopen halfjaar onduidelijk. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen op naar 795, daarna daalde het flink en bereikte in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. In het afgelopen half jaar liep het aantal faillissementen bijna onafgebroken op.