Industriële productie hoogst sinds vier jaar

De productie van de Nederlandse industrie is in februari gestegen naar het hoogste niveau in vier jaar. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. De industriële productie lag in februari 1,7 procent hoger dan een jaar eerder. Daarbij produceerden vooral de transportmiddelen- en de elektrische-apparatenindustrie aanzienlijk meer. Ook de productie van voedingsmiddelen en in de rubber- en kunststofindustrie ging bovengemiddeld sterk omhoog. In de farmaceutische en de machine-industrie werd de productie teruggeschroefd. De industrie toont sinds medio 2014 een stijgende lijn ondanks enkele korte periodes van krimp. Het vertrouwen van industriële ondernemers ligt nu ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar. (ANP)