Birma wil alle politieke gevangenen vrijlaten

Rangoon. De nieuwe Birmese regering, die wordt gedomineerd door Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, wil alle nog resterende politieke gevangenen zo snel mogelijk vrijlaten. Dit heeft de regering donderdag bekendgemaakt, kort na het eerste kabinetsberaad. De vrijlating van de politieke gevangenen zou binnen twee weken kunnen gebeuren. Suu Kyi, leider van de Nationale Liga voor Democratie, stond ten tijde van het militaire bewind jarenlang onder huisarrest. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel politieke gevangenen Birma precies heeft. Er zit nog een honderdtal veroordeelden gevangen, terwijl nog eens vierhonderd anderen op een proces wachten. Ook de vorige, nog door (ex-)militairen overheerste regering had in het kader van haar hervormingsbeleid al veel gevangenen vrijgelaten. (AP, BBC)