Ajax accepteert straf om Vermeer-pop

Het gaat om een boete van 10.000 euro. Ook moeten twee vakken in het stadion tijdens de eerstvolgende editie van Ajax-Feyenoord leeg blijven.

Een pop die Feyenoorddoelman Kenneth Vermeer voorstelt werd in de Amsterdam Arena aan een strop getoond.
Een pop die Feyenoorddoelman Kenneth Vermeer voorstelt werd in de Amsterdam Arena aan een strop getoond. Foto ANP/Olaf Kraak

Ajax heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd dat voetbalbond KNVB de club oplegde wegens ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord. Dat laat de Amsterdamse club vrijdagmiddag op zijn website weten.

Tijdens de wedstrijd op 7 februari bungelde een pop die Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer voorstelde aan een strop van de tribune. Daarnaast werd er volgens de KNVB een “spandoek met kwetsende tekst getoond, vuurwerk afgestoken en kwetsende spreekkoren geuit door de aanhang van Ajax”.

Het gaat om een boete van 10.000 euro. Ook moeten twee vakken in het stadion - 424 en 425, waar de harde kern zit - tijdens de eerstvolgende editie van Ajax-Feyenoord leeg blijven. “De aanklager is van mening dat Ajax onvoldoende maatregelen trof om de wanordelijkheden te voorkomen dan wel te beëindigen”, schreef de KNVB op donderdag.

Tijdens de wedstrijd Ajax - Heracles Almelo op 26 januari werd er vuurwerk afgestoken. Ook dat is meegewogen in het schikkingsvoorstel dat de KNVB op donderdag deed.

De supporter die de pop had opgehangen heeft van Ajax een stadionverbod gekregen. Ook wordt de Wageninger vervolgd door justitie, meldt het ANP. Doelman Vermeer maakte in 2014 de overstap van Ajax naar Feyenoord. Die actie ziet een aantal fans van de Amsterdamse club als verraad.